Cookies management by TermsFeed Generator
Kategórie
 
 
 
 
 
 

Proteínové lievance

Proteínové lievance

Autor: Veronika Feňáková     Kalórie: 300 kcal / porcia    Čas prípravy na: 20 min. lievance

Lievance - kto by ich nemiloval? Mnohých z nás chuťou vrátia naspäť do detstva, keď sme ich raňajkovali s domácim džemom alebo nutelou. Tieto jednoduché lievančeky dokážu spraviť zo všetkých raňajok gatronomický zážitok a neodmietnu ich ani najväčší labužníci. Existuje nespočetne veľa spôsobov ich prípravy, v ktorých sa experimentuje s použitím rozličných múk, príchutí či korení. Dnes si pripravíme zdravšiu variantu, ktorá je plná bielkovín a garantujeme, že vďaka svojej vláčnej konzistencii sa stane jednou z vašich najobľúbenejších. Môžete ju podávať s tvarohom, ovocným jogurtom, orieškovým maslom plným bielkovín alebo čerstvým či mrazeným ovocím - je to len na vašej chuti a fantázii.


Ingrediencie na 2 porcie: 

  • 50 g proteínu (ideálny je čokoládový, orieškový či vanilkový)

  • 3 vajíčka

  • 150 g nízkotučného tvarohu

  • 30 g pomletých ovsených vločiek

  • 1 PL tekutého sladidla

  • štipku škorice a soli

  • voda podľa potreby

 

Celý postup prípravy týchto lievancov je nesmierne jednoduchý a rýchly. Všetky suroviny spolu poriadne vymiešame v miske na hmotu, ktorú podľa potreby nariedime vlažnou vodou. Cesto má byť konzistenciou o trošku hustejšie ako palacinkové. Pokiaľ máme teflónovú panvicu, nie je nutné ju ničím "vymastiť" (pokiaľ nie, použijeme olej v spreji, ktorým mierne nastriekame plochu panvice) jednoducho na ňu cesto nalievame, aby sa nám vytvorili lievančeky. Ako sme si spomínali v úvode, hotové lievančeky je možné podávať s tvarohom, ovocným jogurtom, čerstvým či mrazeným ovocím alebo ako my - orieškovým a arašidovým maslom.

1 porcia predstavuje: 37 g bielkovín | 15 g sacharidov | 9 g tukov | 1,4 g vlákniny 

Dobrú chuť!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia