Proteínové lievance
Autor: Veronika Feňáková Kalórie: 300 kcal / porcia Čas prípravy na: 20 min.
Lievance - kto by ich nemiloval? Mnohých z nás chuťou vrátia naspäť do detstva, keď sme ich raňajkovali s domácim džemom alebo nutelou. Tieto jednoduché lievančeky dokážu spraviť zo všetkých raňajok gatronomický zážitok a neodmietnu ich ani najväčší labužníci. Existuje nespočetne veľa spôsobov ich prípravy, v ktorých sa experimentuje s použitím rozličných múk, príchutí či korení. Dnes si pripravíme zdravšiu variantu, ktorá je plná bielkovín a garantujeme, že vďaka svojej vláčnej konzistencii sa stane jednou z vašich najobľúbenejších. Môžete ju podávať s tvarohom, ovocným jogurtom, orieškovým maslom plným bielkovín alebo čerstvým či mrazeným ovocím - je to len na vašej chuti a fantázii.
Ingrediencie na 2 porcie:
-
50 g proteínu (ideálny je čokoládový, orieškový či vanilkový)
-
3 vajíčka
-
150 g nízkotučného tvarohu
-
30 g pomletých ovsených vločiek
-
1 PL tekutého sladidla
-
štipku škorice a soli
-
voda podľa potreby
Celý postup prípravy týchto lievancov je nesmierne jednoduchý a rýchly. Všetky suroviny spolu poriadne vymiešame v miske na hmotu, ktorú podľa potreby nariedime vlažnou vodou. Cesto má byť konzistenciou o trošku hustejšie ako palacinkové. Pokiaľ máme teflónovú panvicu, nie je nutné ju ničím "vymastiť" (pokiaľ nie, použijeme olej v spreji, ktorým mierne nastriekame plochu panvice) jednoducho na ňu cesto nalievame, aby sa nám vytvorili lievančeky. Ako sme si spomínali v úvode, hotové lievančeky je možné podávať s tvarohom, ovocným jogurtom, čerstvým či mrazeným ovocím alebo ako my - orieškovým a arašidovým maslom.
1 porcia predstavuje: 37 g bielkovín | 15 g sacharidov | 9 g tukov | 1,4 g vlákniny
Dobrú chuť!